Погледајте коментаре и препоруке наших посетиоца у Књиги гостију Виле Елит:


Мој муж је месец дана провео у Центру за рехабилитацију "Златар". Био је опчињен планином, па смо одлучили да му се придружим после терапије. Одлучили смо се да одседнемо у Вили Елит која је у непосредној близини Центра. Највише од свега, у вили ме је дојмила топлина. Сам изглед виле, укључујући изглед споља, ресторан, степениште, собе... све је одавало утисак као да смо код нас кући у Шапцу. Такође, сви од особља су невероватно љубазни, тако да је владала права породична атмосфера... У Вили Елит провели смо 10 дана и за то време уживали у шетњама кроз шуму и чистом ваздуху који је отварао апетит који смо утољавали у ресторану виле. Следеће године ћемо се вратити, када се муж сасвим опорави, да обиђемо све природне лепоте овог прелепог краја. Надамо се да ћемо наићи на исту љубазност као први пут!
(Снежана Радоњић, Шабац)


Одлучио сам да годишњицу везе са девојком прославимо и проведемо на неком новом месту, где нема много буке, а има доста романтике. Четинарска шума ми се учинила врло погодном. Златибор је одмах отпао, јер тамо све врви од људи, урбано је, и слично је као и овде у Београду. Између Таре и Златара ипак сам одабрао Златар, јер ми је покојна бака из Пријепоља. И девојка и ја смо наставници, па смо искористили прилику да проведемо недељу дана на Златару током пролећног распуста. Из Београда смо кренули колима како би смо имали слободу за обилазак свих лепих места у околини. Моја лепша половина је од самог старта била одушевљена идејом, а још више када смо стигли на Златар и сместили се у Вили Елит. Атмосфера у вили је права домаћинска и породична, што нам је било веома значајно. Тих дана смо први пут упознали чари хељде и специјалитета од хељде, а посебно бих издвојио диван гест домаћина који су нам сваки дан када би смо ишли на излет ујутру спаковали по ланч пакет уместо ручка који ћемо пропустити. Иако нисмо тражили, и нису морали, ипак су то чинили! Свака им част. На Златару се дивно спава, и дивно се пуне плућа и батерије ;) О свим излетима у природу немогуће је причати, јер је немогуће дочарати их речима!
(Дејан и Ана, Београд)


Желели смо да проведемо викенд негде у близини Ужица, а да то не буде Златибор, јер тамо смо већ били небројено пута. Избор је пао на Нову Варош и Златар, јер су само 60 километара удаљени од Ужица. Колико нам је било добро тог викенда, нега посведочи дечији плач када смо се враћали кући, и то што нису могли да се одвоје од наших љубазних домаћина и њихове деце. а при томе, постали смо свесни да нисмо видели ни делић онога што Златар нуди, и да неизоставно морамо да се вратимо још пар пута... Сем љубазних домаћина у вли, издвојили би смо и правило да гости сами бирају између неколико јела што нам је било посебно значајно због деце!
(породица Барац, Ужице)


Брат и ја никада нисмо зимовали. Пошто смо из равнице, село Мокрин код Кикинде, желели смо да први пут одемо на зимовање. Нисмо скијаши, наравно, па смо желели да наше прво искуство са снегом, скијањем, жичарама...буде на некој мање прометној планини где можемо на миру научити да скијамо. Избор је пао на Златар, јер сам на студијама у Новом Саду упознала колегиницу Бојану која ми је испричала све најлепше о Златару. Сем тога, и Бојана је у том периоду била у Вароши, па би смо имали доброг водича, нарочито кроз дискотеке и ноћни живот :) На интернету смо потражили могући смештај, контактирали неколико људи, и ипак се договорили са Игором да дођемо 1. фебруара, и одседнемо колико хоћемо. Нисмо се одмах стриктно договорили, али смо на крају остали 8 дана у Вили Елит и још два дана код Бојане... Био је то најбољи и највеселији и најактивнији одмор у животу! Вратили смо се препуни лепих доживљаја, успомена и познанстава, са пар модрица али и научили да скијамо, проводили се у граду пар пута до зоре (напомињем да нам нико то није замерао у вили и да није никакв проблем када ћете да се вратите) и што је можда најбитније, нашла сам дечка :))))) и то баш испред саме виле, па ко зна колико ћу још гостовати и остати на Златару.
(Милица и Горан, Мокрин)